ΙΑΤΡΕΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23730 21515
ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23710 22721
ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2310 400222
Δρ. Ευαγγελινός Δημήτρης
Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος
Δρ. Σκαφιδά Παρασκευή
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Συμβουλευτική θηλασμού και λοχείας

Στο Ιατρείο μας παρέχουμε ολοκληρωμένη μαιευτική φροντίδα, με πλήρη παρακολούθηση της εγκύου και του εμβρύου, του τοκετού και την παρακολούθηση της λεχωΐδας.

συμβουλευτική θηλασμού

Μετά τον τοκετό και επιπλέον της ενημέρωσης που θα λάβετε στην Κλινική από τις ειδικές μαίες, είμαστε εδώ για να απαντήσουμε εξατομικευμένα στα ερωτήματά σας για:

Λοχεία

Λοχεία χαρακτηρίζεται το χρονικό διάστημα των έξι εβδομάδων μετά τον τοκετό, κατά το οποίο το σώμα επιστρέφει στην κατάσταση που ήταν πριν από την εγκυμοσύνη. Δύο γυναικολογικά προβλήματα απασχολούν τις γυναίκες σε αυτή την περίοδο. Τα «λόχεια», δηλαδή τα υγρά που δημιουργούνται από το βλεννογόνο, δηλαδή το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας και αποβάλλονται από τον κόλπο, έως ότου προκληθεί η πρώτη ωορρηξία. Τα υγρά αυτά αρχικά είναι άφθονα και εμπεριέχουν αίμα, αλλά δεν πρέπει να προκαλούν καμία ανησυχία. Από την 3η έως την 8η μέρα, η απώλεια του αίματος μειώνεται σταδιακά. Από τη 15η μέρα γίνονται κιτρινωπά, μέχρι να σταματήσουν τελείως.

Εάν το αίμα εξακολουθεί να ρέει και αυξάνει σε ποσότητα, ή γίνει δύσοσμο, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό για επανεξέταση.

«Επιλόχειος μελαγχολία» ονομάζεται η μεταβατική περίοδος κατά την οποία συντελούνται πολλές αλλαγές σωματικές, ορμονικές και ψυχολογικές, και διαρκεί περίπου ενάμισι μήνα. Επίσης, παροδικά αυξάνεται ή μειώνεται η σεξουαλικότητα. Τα χαμηλά επίπεδα των οιστρογόνων δημιουργούν ξηρότητα στον κόλπο.

Εάν οι ψυχολογικές μεταπτώσεις της λεχωίδας είναι έντονες, είναι σκόπιμο να επικοινωνήσει εγκαίρως, η ίδια ή το περιβάλλον της, με ψυχολόγο. Έχουν καταγραφεί και ακραίες εκδηλώσεις επιλόχειας μελαγχολίας.

gynekologists-halkidiki