ΙΑΤΡΕΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23730 21515
ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23710 22721
ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2310 400222
Δρ. Ευαγγελινός Δημήτρης
Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος
Δρ. Σκαφιδά Παρασκευή
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Εγκυμοσύνη

Στο Ιατρείο μας, η περίοδος της κύησης είναι πολύ σημαντική για την πορεία της και την ευτυχή της κατάληξη για τη λεχωϊδα και το νεογνό.

παρακολούθηση κύησης

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να φέρουμε στον κόσμο ένα υγιέστατο νεογνό, χωρίς καισαρική επέμβαση. Οι επιστημονικές μας γνώσεις και η εμπειρία μας, μας επιτρέπουν να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ένα φυσιολογικό τοκετό, ακόμη και μετά από προηγούμενο τοκετό με καισαρική.

Κάθε γυναίκα όμως που κυοφορεί πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της, το έμβρυο και τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο της σε αυτή την προσπάθεια, κάνοντας όλα όσα πρέπει για μια ομαλή κύηση. Διότι υπάρχουν και οι κυήσεις υψηλού κινδύνου. Υπάρχουν οι πολύτιμες κυήσεις (όλες είναι πολύτιμες, αλλά έτσι συνηθίζεται να ονομάζονται οι κυήσεις που επιτεύχθηκαν με πολύ μεγάλη προσπάθεια και επαναλαμβανόμενες εξωσωματικές).

Υπάρχουν οι έγκυες γυναίκες με συνοδά προβλήματα υγείας, αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών ή έμβρυα στα οποία διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα υγείας. Είμαστε σε θέση να τα αντιμετωπίσουμε όλα, με βαθιά γνώση της επιστήμης μας, των νέων τεχνικών και τη σωστή παρακολούθηση της εγκύου σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας. Και όποτε χρειαστεί, με τη συνδρομή των πλέον έγκυρων και ικανών συναδέλφων ιατρών, άλλων ειδικοτήτων, ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς.

Σας παρέχουμε πλήρη παρακολούθηση, από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων γίνεται υπερηχογράφημα του εμβρύου για να διαπιστωθεί η φυσιολογική του ανάπτυξη, μέτρηση του βάρους και της αρτηριακής πίεσης της εγκύου, προγραμματισμός των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ στις 35-37 εβδομάδες γίνεται νέα καλλιέργεια κολπικού υγρού, για να διασφαλιστεί το υγιές περιβάλλον στο οποίο θα γεννηθεί το μωρό.

παρακολούθηση κατά την κυηση

Πλήρες ιστορικό και προσδιορισμός προϋπαρχόντων παραγόντων κινδύνου, μέτρηση βάρους – πίεσης. Διενεργείται υπερηχογράφημα κύησης για επιβεβαίωση της ενδομήτριας κύησης, απεικόνιση του εμβρυϊκού σάκου και του εμβρύου. Γίνεται καταγραφή των καρδιακών παλμών του εμβρύου. Γίνεται testPap (εάν δεν υπάρχει πρόσφατο), και όλες οι απαιτούμενες προγεννητικές εξετάσεις. Δίδονται οι πρώτες αρχικές οδηγίες για το τι αλλάζει στη ζωή της εγκύου και τι πρέπει να προσέχει.

Αξιολογούνται οι εργαστηριακές εξετάσεις και δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες.

Από την 28η εβδομάδα και σε κάθε επίσκεψη εκτός από το βασικό εμβρυϊκό υπερηχογράφημα, διενεργείται και doppler υπερηχοκαρδιογράφημα.

Από την 35η εβδομάδα ξεκινά το εμβρυϊκό καρδιοτοκογράφημα κάθε εβδομάδα.

H επίσκεψη θα γίνεται με τη συχνότητα που ορίζει ο ιατρός και από την 41η εβδομάδα, προγραμματίζεται πρόκληση τοκετού.