ΙΑΤΡΕΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23730 21515
ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23710 22721
ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2310 400222
Δρ. Ευαγγελινός Δημήτρης
Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος
Δρ. Σκαφιδά Παρασκευή
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Ηλεκτροκαυτηριασμός

Ο ηλεκτροκαυτηριασμός ή διαθερμοπηξία είναι μία χειρουργική διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιείται ηλεκτρικό ρεύμα για τη θέρμανση του ιστού.

Στη γυναικολογία, τη χρησιμοποιούμε με εξαιρετικά αποτελέσματα στον καυτηριασμό των κονδυλωμάτων του αιδοίου και στον καυτηριασμό των εστιών του ενδομητρίου.

Ο ηλεκτροκαυτηριασμός έχει στόχο:

Στη θεραπεία ενός όγκου ή ενός κονδυλώματος, ο μη φυσιολογικός ιστός απομακρύνεται. Η θερμότητα από το probe αποστειρώνει την περιοχή. Τυπικά δε χρειάζονται ράμματα. Ο χρόνος ανάρρωσης μετά τη θεραπεία εξαρτάται από το μέγεθος της περιοχής όπου πραγματοποιήθηκε η διαθερμοπηξία και την ποσότητα του ιστού που αφαιρέθηκε. Η επούλωση τυπικά χρειάζεται δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο αν η διαθερμοπηξία πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη περιοχή ιστού.

Παρόλο που η διαθερμοπηξία συχνά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια μικροεπεμβατικών διαδικασιών, είναι μία εξειδικευμένη μορφή θεραπείας.

Μετά την επέμβαση μπορεί να παρατηρήσετε οίδημα, ερυθρότητα και ήπιο πόνο. Η ίδια η θεραπεία δεν προκαλεί εγκαύματα και έχει ελάχιστους κινδύνους. Χορηγούνται αντιβίωση για τον κίνδυνο της επιμόλυνσης και παυσίπονα.