ΙΑΤΡΕΙΟ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23730 21515
ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: 23710 22721
ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 2310 400222
Δρ. Ευαγγελινός Δημήτρης
Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος
Δρ. Σκαφιδά Παρασκευή
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος

Πλαστική κόλπου και αιδοίου

Με την κολποπλαστική και την αιδοιοπλαστική, ο κόλπος επανέρχεται στο αρχικό του πλάτος, όπως ήταν η γυναίκα πριν γεννήσει ή σε μικρότερη ηλικία. Το μέγεθος, η διάμετρος και η λειτουργικότητα του κόλπου βελτιώνεται, αυξάνοντας έτσι τόσο την αισθητικότητα κατά την ερωτική επαφή, αλλά και την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Η επέμβαση γίνεται στο χειρουργείο με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Ο Γυναικολόγος τοποθετεί ράμματα, ενισχύοντας τους μύες γύρω από τον κόλπο, «στενεύοντας» έτσι τη διάμετρό του. Επίσης, αφαιρεί τον ιστό που περισσεύει, δίνοντας έτσι στη γυναίκα την αισθητικότητα που είχε παλαιότερα. Εξωτερικές τομές δεν υπάρχουν και όλα τα ράμματα απομακρύνονται από μόνα τους.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις για την επέμβαση εκτός από σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν επιτρέπουν τη γενική νάρκωση, ή εάν επιθυμούν να κάνουν και άλλο παιδί και μάλιστα με φυσιολογικό τοκετό.

Μετά την επέμβαση μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας αυθημερόν, ή το επόμενο πρωί. Λαμβάνετε αντιβίωση. Το αργότερο σε ένα μήνα τα ράμματα πέφτουν μόνο τους και υπάρχει πλήρης επούλωση.

Δεν επιτρέπεται η σεξουαλική επαφή για ενάμισι μήνα μετά την επέμβαση, ούτε η χρήση κολπικών αντικειμένων (ταμπόν, συσκευές πλύσης, κ.α). Μετά τους πρώτους μήνες, η αισθητικότητα και η λειτουργικότητα του κόλπου θα επανέλθει τελείως και θα έχετε το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά την επέμβαση θέλει προσοχή για να μη σπάσουν τα ράμματα. Κάποιες σταγόνες αίματος κατά τις πρώτες ημέρες και κάποια ενόχληση στον κόλπο, αντιμετωπίζονται με οδηγίες, ξεκούραση και παυσίπονα. Σε εργασία ορθοστασίας και κίνησης, μπορεί να επιστρέψετε μετά από 1-2 εβδομάδες ξεκούρασης στο σπίτι, ανάλογα με το είδος της εργασίας σας. Αποφύγετε να σηκώνετε βαριά αντικείμενα και αθλητικές δραστηριότητες για ένα διάστημα.